Informatie


Ketchup Automatisering is officieel opgericht op 29 januari 1992 door de toenmalige HTS-studenten H.A. Bouten (Huub) en J.C. Bouten (Jan Jr.).
De oorspronkelijke opzet was om als officiële ondernemers bij grote computer leveranciers PC-onderdelen te kunnen inkopen tegen de duidelijk veel lagere handelsprijzen. Daarmee bouwden ze hun eerste PC's voor eigen gebruik. Al gauw bleek dat medestudenten en vrienden ook wel geïnteresseerd waren in een naar verhouding 'goedkope' PC. Al snel groeide dat, tegen alle verwachtingen in, uit tot een bloeiend bedrijfje. Toen vader Jan Sr. ook steeds meer klanten wist binnen te halen voor de nog jonge onderneming raakte alles in een stroomversnelling.
Maar ook aan een HTS studie komt een eind en de jeugdige ondernemers kregen jobs en zwermden uit naar het buitenland.
Om de inmiddels flinke klantenkring niet in de steek te laten werd in 1996 Ketchup Automatisering officieel overgedragen aan de huidige directeur/eigenaar en vader Jan Bouten Sr.

Door iedereen die kennis maakt met ons bedrijf wordt al heel snel de vraag gesteld: "Hoe komen jullie aan die naam Ketchup, dat heeft toch niets met computers te maken?"
Het antwoord is als volgt: Beide ondernemers in spé hadden een leuke naam bedacht voor hun onderneming. Ook was een logo en briefpapier ontworpen. Met deze gegevens gingen ze naar de Kamer van Koophandel om hun bedrijf te laten inschrijven. De naam die ze bedacht hadden bleek echter al te bestaan en mocht dus niet worden gebruikt. Na wat licht gefrustreerd overleg aan de KvK balie kwamen ze tot de conclusie: "Wat maakt het ook uit welke naam we hebben, al is het Ketchup". Die bleek wel te kunnen.
Thuis gekomen gingen ze aan de slag met een vel wit papier en een fles ketchup en weldra was ook het nieuwe logo geboren.
Achteraf is dit een geweldige naam met een zeer hoge attentiewaarde gebleken.
Wie eenmaal met Ketchup Automatisering in contact is geweest, en de bovenstaande uitleg heeft gekregen, vergeet die naam nooit meer.